Hulp bij voetproblemen

Eelt, kloven, likdoorns etc. daar ben je snel weer vanaf...

Bij welke voetklachten?

Veel mensen bezoeken pas een voetverzorger als het te laat is en dus onnodig pijn hebben. Eenmaal bij de pedicure geweest beseffen ze dat ze dit veel eerder hadden moeten doen en laten vaak vanaf dat moment hun voeten over aan de vakkundige handen van hun pedicure. Voetproblemen worden verholpen, maar er wordt ook preventief gewerkt.

Je hebt last van je voeten maar je ziet er erg tegenop om een afspraak bij een pedicure te maken? Of je hebt nare, pijnlijke ervaringen met een pedicurebehandeling? Inneja is gespecialiseerd in behandelingen voor mensen met dit gevoel. Samen met jou doorloop ik de gehele behandeling en wordt je op je gemak gesteld. De behandeling zal zo comfortabel mogelijk zijn. Loop dus niet onnodig (te) lang met pijn in je voeten; maak snel een afspraak.

Hygiëne

De praktijkruimte, gebruikte instrumenten etc. worden gereinigd en gedesinfecteerd volgens de Code en Richtlijnen van het Voetverzorgingsbedrijf.

Pedicurebehandeling

En aan wat voor soort klachten moet je dan denken? Je kunt bij mij terecht voor behandeling en advies bij:

 • ingroeiende teennagels
 • overmatige transpiratie aan de voeten/zweetvoeten
 • droge huid problemen
 • kloven
 • eelt
 • likdoorns
 • voetwratten (pijnloos, ook voor kinderen)
 • schimmelnagels (kalknagels)
 • voetschimmel (zwemmerseczeem)
 • teennagelreparaties (na stoten, sporten, iets op laten vallen)
 • cosmetische aanpassing van schimmelnagels

en natuurlijk zijn de pedicurebehandelingen ook voor kinderen.

Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook behandelingen die in het teken staan van wellness, ontspanning, je voeten in goede conditie houden en je een gevoel van welbehagen geven.

Eelt, likdoorns, transpiratie (overmatig)

Je kunt last hebben van allerhande voetproblemen: eelt, kloven, voetschimmel, schimmelnagels, zweetvoeten, ingroeiende teennagels, droge huid, voetwratten etc. 

Allemaal redenen waarom je je voeten niet wilt blootgeven en ze liever in schoenen verstopt. Maar ik help je hier vanaf te komen.

Ik stem de behandeling helemaal af op jouw persoonlijke situatie met bijbehorende (preventieve) adviezen en verzorgingstips.

Tip: Voeten hebben het hele jaar verzorging nodig, niet alleen in de zomer. Dus wil jij probleemloze mooie voeten tijdens de zomermaanden, wacht dan niet tot het voorjaar met je afspraken. Zijn je voeten qua conditie eenmaal op orde dan hoef je je daar tijdens de zomeermaanden geen zorgen meer om te maken.

Ingroeiende teennagels

Operatieve verwijdering is in veel gevallen te voorkomen.

Eén van de meest pijnlijke aandoeningen aan nagels. Als een nagel verkeerd geknipt is (te kort of weggeknipte hoekjes) of na een trauma (sporten, stoten, te kleine/grote schoenen, dragen van hoge hakken of door nagelschimmel) kan een nagel gaan ingroeien.

Als er niet tijdig wordt ingegrepen ontstaat een wondje dat makkelijk geïnfecteerd kan raken en ontsteken. Bij veelvuldige ontsteking zal een huisarts vaak een operatieve verwijdering voorstellen.

Als je er tijdig bij bent kan ik de nagel behandelen zodat erger wordt voorkomen. En in veel gevallen is operatieve verwijdering dan helemaal niet nodig. Ik begeleid de nagel bij het uitgroeien zodat er er geen wondje ontstaat, er geen ontsteking kan ontstaan en de nagel weer normaal kan uitgroeien.

Is de nagel echter al ingegroeid, dan zal eerst een eventuele ontsteking door een huisarts verholpen dienen te worden door middel van een ontstekingsremmende zalf. Daarna kan ik de nagel zodanig behandelen dat de pijn weggenomen wordt. Vaak gaat het om een nagelpunt die ik dan kan verwijderen. Daarna begeleid ik de nagel bij het uitgroeien totdat deze weer normaal is. 

Heb je pijn aan je voeten door bovengenoemde klachten? Die pijn gaat helaas echt niet vanzelf over. Ervaring leert dat de pijn alleen maar erger wordt. Om te voorkomen dat je niet direct geholpen kunt worden als de pijn ondraaglijk is, kun je het beste een afspraak maken zodra je pijn voelt. Dan ben je de problemen voor en heb je de pijn beperkt.

Teennagel reparatie/correctie 

In sommige situaties kan het wenselijk zijn de teennagel te repareren of corrigeren. Bijvoorbeeld als een nagel voor de helft is aangegroeid na het stoten, sporten of ander soort trauma.

Ook na een (gedeeltelijke) nagelverwijdering door een arts kan de nagel weer dusdanig worden verfraaid dat niemand ziet dat je een stuk nagel mist.

Ik adviseer je graag over een passende oplossing. 

teennagelreparatie- teennagelreconstructie-pedicure halle Gld-

Voetwratten

Pijnloze behandeling! Ook voor kinderen 

Heb je pijn aan je voeten door bovengenoemde klachten? Die pijn gaat helaas echt niet vanzelf over. Ervaring leert dat de pijn alleen maar erger wordt. Om te voorkomen dat je niet direct geholpen kunt worden als de pijn ondraaglijk is, kun je het beste een afspraak maken zodra je pijn voelt. Dan ben je de problemen voor en heb je de pijn beperkt.

 

pijnloze wratbehandeling

Heb je pijn aan je voeten door bovengenoemde klachten? Die pijn gaat helaas echt niet vanzelf over. Ervaring leert dat de pijn alleen maar erger wordt. Om te voorkomen dat je niet direct geholpen kunt worden als de pijn ondraaglijk is, kun je het beste een afspraak maken zodra je pijn voelt. Dan ben je de problemen voor en heb je de pijn beperkt.

 

Een behandeling bij Inneja Voetverzorging is pijnloos en je kunt er zeker van zijn dat je de juiste behandeling/informatie krijgt die goed voor je voeten is. Daarbij krijg je een productadvies precies afgestemd op jouw voeten/situatie.

Droge huid, schilferige huid, eelt, kloven, scheuren

 • Haken je sokken of panties?
 • Blijf je haken in je beddengoed?
 • Krijg je je voeten zelf nooit mooi en soepel?
 • Heb je een hekel aan vette voeten na het smeren?
 • Je bent superdruk ‘s morgens. Insmeren en wachten tot het droog is kost je gewoon teveel tijd
 • Je gebruikt je bodylotion, maar dat doet eigenlijk niks
 • Smeer je wel een voetcrème maar zonder het gewenste resultaat?
 • Heb je eigenlijk geen idee wat je moet gebruiken?

Ik help je hier binnen de kortste keren vanaf, zonder de ongemakken!

Ik kan je de oplossing voor veel voorkomende problemen aanbieden en je zult al snel ervaren dat je voeten al snel in betere conditie komen.

Gebruikte merken zijn o.a.: Camillen60, Allpresan, Footlogix, Hypogeen M-Cose, HFL Happy Foot Laboratories, SWP Samenwerkende Pedicures, Pedicare, Voetcare.

Eindelijk krijg jij ook de voeten waar je naar verlangt.

Waarschuwing speciale eeltzalf, klovencréme en likdoornpleisters

Pas op met gebruik van de algemeen verkrijgbare klovenzalf, eeltzalf etc. In deze producten zitten veelal etsende stoffen. Deze zijn absoluut niet geschikt voor een huid waar geen eelt op zit. Als een voethuid droog aanvoelt kan je denken dat dit eelt is.

Gevolg na het gebruik van dergelijke producten: de gezonde huid laat los (!) en je hebt heel erg veel pijn. De vellen hangen er letterlijk bij.

Met likdoornpleisters is dat zelfs nog erger. Om diverse redenen kan je besluiten er eentje te  gebruiken i.p.v. de likdoorn door een pedicure te laten verwijderen. Likdoornpleisters worden tenslotte vrij verkocht. Het (verkeerde) gebruik ervan kan echter zeer pijnlijke en vervelende gevolgen geven, zoals op onderstaande foto ook duidelijk zichtbaar is.

waarschuwing likdoornpleisters

In de likdoornpleister zit namelijk een hoog perecentage etsende stof. Die pleister is prima geschikt voor de likdoorn zelf, maar absoluut niet voor gezonde huid!

De etsende stof loopt echter snel over naar gezonde huid door de warmte van de voet in de schoen, maar ook als de pleister nat wordt na douchen. Dan wordt de gezonde huid week en de etsende stof komt in aanraking met de bloedvaten en zenuwuiteinden die daar vervolgens door worden aangetast. Een zeer pijnlijke kwestie; je kunt geen schoen meer aan en lopen wordt een drama.

Dan wordt vaak alsnog de hulp van een pedicure ingeroepen. Die kan jou echter niet meteen helpen, want de huid is te week en die moet eerst helemaal hersteld zijn. Anders is de likdoorn op geen enkele manier te vinden. Dubbele kosten, want je moet nog een keer terugkomen. Ik zie dan ook een flink teleurgesteld gezicht.