Over Inneja

Hoe Inneja tot stand is gekomen

Nadat ik mijn Schoevers Secretaresse opleiding had afgerond heb ik het vak secretaresse en office manager jarenlang uitgeoefend, eerst bij bedrijven in vaste dienst, in een latere periode voor uitzendbureaus als invalkracht bij heel veel verschillende bedrijven. In die periode kwam ik zelf elke maand bij een nagelstyliste. Ik keek altijd met veel belangstelling hoe zij haar werk deed. Op het moment dat zij stopte met haar salon ben ik nog bij vijf andere salons geweest, maar bij de een was het niet hygiënisch, de ander voelde ik me niet op mijn gemak, weer een ander verrichte geen mooi werk etc. Toen ben ik de opleiding zelf maar gaan doen. En alle dames die als model bij me kwamen bleven later als klant. Maar dat was geen passie van me.

Toen mijn eigen kunstnagels door gezondheidsomstandigheden niet meer bleven zitten, ben ik gaan uitzoeken hoe dat kon en of ik dat kon veranderen. Ik volgde allerlei extra cursussen en een opleiding Nagelpathologie. En door wat ik daar leerde begon er een vuurtje bij mezelf te branden. En met die kennis begon ik mannen en vrouwen, jongens en meisjes te helpen bij problemen met hun natuurlijke nagels. Van daaruit kwamen ook de vragen of ik kon helpen bij voetproblemen. In eerste instantie had ik helemaal niets met ‘voeten’. Maar omdat ik veel vragen over hun voeten en voetaandoeningen van mijn klanten kreeg, besloot ik daarom de opleiding tot Pedicure te volgen.

Het was een overweldigende hoeveelheid complexe theorie en dacht echt dat ik de verkeerde keus had gemaakt. Ik wilde nagel- en voetproblemen behandelen, niet al die theorie en Latijnse bewoordingen leren. Tot de eerste praktijklessen begonnen. Toen snapte ik waar die theorie allemaal betrekking op had en viel alles op zijn plek. En toen kreeg ik tijdens een praktijkles mijn eerste ‘model’ in de stoel. Een jongeman met flinke schimmelnagels. Toen ik hem vroeg ‘wat ze daaraan gingen doen’ antwoordde hij dat daar niets aan te doen was en dat hij daar maar mee moest leren leven. En dat zijn precies de woorden geweest die bij mij zorgden voor de passie voor het pedicurevak. De hierop volgende praktijkles had ik mijn allereerste flesje antischimmel lotion bij me, voor hem. En van daaruit onstond een pad naar specialisatie in behandeling van Schimmelnagels. Hiermee was duidelijk dat ik me niet zomaar neerleg bij uitspraken dat daar niets aan te doen is.  En dat is altijd zo geweest en gebleven. En de passie voor het vak groeide met de dag.

In enkele jaren tijd bouwde ik aan een goedlopende praktijk met een bekendheid in een heel wijde omgeving en zelfs ver daarbuiten. In eerste instantie combineerde ik dat met mijn kantoorwerk, later concentreerde ik me volledig en met veel passie op mijn eigen praktijk.

Daar heb ik ook de eerste stappen richting energetisch werk gedaan. Nee die connectie is er niet altijd geweest. Maar eigenlijk was het niet zo vreemd. Mijn oma was paranormaal genezeres, (paranormaal genezen moest destijds zeer discreet plaatsvinden) en mijn moeder heeft ook altijd interesse gehad in energetisch werk (waarbij zij notabene ook pedicure was) en mij als kind al veel geleerd waardoor het voor mij normaal was. Maar ik heb die wereld lang van mij afgehouden. Het laat zich echter niet sturen. Het is echt de bedoeling dat ik daar ook iets mee doe.

Dus ik ben jaren geleden gestart met opleiding magnetiseren en van daaruit ontstond een verdere spirituele en persoonlijke groei. Na een verhuizing vanuit het midden van het land naar de Achterhoek sta ik nog dichter bij de natuur en door de enorme connectie met een steenuiltje op ons erf ben ik de opleiding dierentolk gaan doen. Iedereen kan dit trouwens leren hoor. Net zoals iedereen energetisch werk zou kunnen doen. Maar we zijn er in deze wereld ver van af komen te staan jammer genoeg. Kinderen zijn bijvoorbeeld vanaf geboorte enorm puur. Zien en horen de spirituele wereld nog volop. Maar dat wordt een soort van ‘afgeleerd’.

Inmiddels gaat mijn ontwikkeling op dat gebied in snel tempo. Op het gebied van healing heb ik enorme stappen gemaakt en ik weet wat ik mijn klanten kan bieden. De laatste ontwikkeling is het Tinnitus Rust traject waarmee ik veel mensen hoop te mogen helpen.

De naam Inneja is een samensmelting van de namen van mijn grootmoeder, moeder en mijzelf. Twee generaties die zich bezighielden met Energiewerk voor mensen, en ik als derde generatie heb mijn praktijk voor Voetverzorging (pedicure), Healing (energetische behandelingen) en Dierentolk consulten in de Achterhoek.

Wees welkom, ik maak ook heel graag kennis met jou!