Ervaringen

pedicure

Pedicurebehandelingen

Toen ik voor het eerst bij Jacqueline kwam, stond het bloed letterlijk in mijn schoenen. Een flink stuk wandelen was er niet bij. Jacqueline heeft mij geleerd om mijn voeten beter te verzorgen. Zij heeft een traject met behandelingen uitgezet voor me met daarbij een stuk thuisverzorging door mezelf. Door het dagelijks druppelen van een middel tegen kalknagels, een zalf voor de voeten en het regelmatig sprayen van de schoenen en sokken om de schimmel te doden kan ik nu eindelijk zeggen dat mijn voeten er een stuk beter uitzien, maar nog belangrijker, ik kan weer een heel stuk wandelen zonder pijn. Al met al ben ik erg bij dat ik bij haar terecht ben gekomen en kan ik haar aanbevelen.

Een vaste cliënte belt op: ze is 4 weken geleden voor behandeling geweest maar heeft toch zo’n pijn in haar kleine teentje. Ik ben verbaasd, want daar heeft ze normaalgesproken nooit last van. Ik maak een afspraak met haar en als ze hier is behandel ik de plek. Een flinke likdoorn en ook de andere tenen zijn flink geïrriteerd. Tijdens het behandelen stel ik de nodige vragen en het blijkt dat ze nieuwe laarzen heeft. “Maar daar kan het toch niet aan liggen” vraagt ze, “want ze zijn heerlijk ruim”. Ik leg haar uit dat ook in (te) ruim schoeisel klachten kunnen ontstaan. Na de behandeling voelt de teen alweer stukken minder pijnlijk. De volgende dag ontvang ik een mailtje: “Dank je wel, de teen voelt weer helemaal normaal aan”.

Een nieuwe klant, nog nooit naar een pedicure geweest, reageert enthousiast na de behandeling. Ze had niet kunnen bedenken dat het zo’n heerlijk gevoel zou zijn. Ze liep letterlijk op wolkjes naar huis vertelde ze terwijl ze naar buiten liep.

Slechts een paar maanden na de schimmelnagel behandeling is de grote teennagel van een een dame dusdanig uitgegroeid dat er een lichte ingroei van de nagelpunten aanwezig is. Om die reden besluiten we door middel van gel e.e.a. te corrigeren. Mevrouw is sceptisch… ze houdt helemaal niet van ‘kunstgrepen’. Tijdens de behandeling is ze dan ook vrij stil. Als ik klaar ben twijfelt ze enorm of ze het nu wel of niet mooi vindt. Als ze eenmaal op de grond staat klaart haar gezicht op. Ze vindt het -gelukkig- prachtig en is er uiteindelijk heel blij mee.

Behandeling van vijf voetwratten. Mevrouw had twee jaar met deze vervelende en ontsierende wratten gelopen. Andere behandelingen (stikstof en thuismiddeltjes) hadden geen effect gehad. Behandeling bij Jacqueline: in een week tijd, twee milde wratbehandelingen, zonder blaarvorming en ongemakken. Alle voetwratten verdwenen. De huid herstelt zich verder vanzelf. Een ideale manier van behandelen bij kinderen. Zij kunnen na behandeling meteen weer lekker spelen, zonder pijn, blaren of pleisters. NB: In sommige gevallen zijn meer behandelingen nodig. 

Ik ben in eerste instantie bij Jacqueline gekomen voor een pedicurebehandeling, maar ik heb ook de andere gaven van Jacqueline mogen ervaren, zoals healing en een dierentolkconsult. Mijn ervaringen met Jacqueline zijn zeer goed. Ze is een lieve vrouw die alles vol overgave doet. Ik zou zeggen, ga gewoon naar haar toe als je behandeld wilt worden door iemand die puur is en het beste met je voorheeft, en alles met goede intenties doet.

Mevrouw kwam voor haar stedentrip preventief vast voor een afspraak. Daarna een berichtje: “ha Jacqueline, het is prima gegaan met mijn voetjes in Barcelona!”. 

Een jongedame heeft na problemen met een ingroeiende nagel een (vervelende en pijnlijke) ingreep bij de huisarts ondergaan. Gevolg: een misvormde nagel die lelijk uitgroeit en nog steeds ingroeiproblemen geeft. Uiteindelijk komt ze bij mij in de praktijk voor hulp, maar heeft moeite zich aan mijn behandeladvies over te geven. Ze blijft twijfelen over alles wat ik aangeef. Uiteindelijk heb ik aangegeven dat ik haar op deze manier niet kan helpen en me wat vertrouwen moet geven om het beter te krijgen. Met veel aarzeling stemt ze toe. Ik plaats een gelnagel. Ze vindt het doodeng allemaal. De eerste controle, na 4 weken, gaat alles goed. Na 6 weken verwijder ik de keurig uitgegroeide gelnagel en plaats een nieuwe. Ze is dolgelukkig en zegt mij dat ze heel blij is en mij heeft durven vertrouwen. Vol zelfvertrouwen gaat ze met een nieuwe gelnagel op haar teen weer naar huis.