Dierentolk

Een stem voor jouw dier

Vuurwerkangst consulten huisdieren

Heeft jouw huisdier last van vuurwerkangst of harde geluiden in het algemeen? Merk je dat jij en je huisdier van streek raken wanneer je in november de eerste vuurwerkgeluiden hoort? Voelt de spanning rondom vuurwerk alsmaar groter aan? Misschien kruipt jouw huisdier weg of begint hij/zij te kwijlen, te trillen of andere symptomen te vertonen.

Ben je helemaal klaar met de overlast van vuurwerk en zou je het liefst een vuurwerkverbod willen om jezelf en je dier(en) te beschermen? Het vuurwerk zorgt alleen maar voor negatieve spanning in huis! Ik bied begeleiding voor zowel mens als dier om hiermee om te gaan.

De spanning begint meestal al na de eerste knal, wat bij baasjes tot schrik kan leiden. Ze denken dan: “Oh jee, begint dat nu alweer!” en de eerste verandering in de energie in huis is al voelbaar. Het dier heeft al een connectie gelegd met de knallen. Als je bereid bent om de adviezen op te volgen die zowel het dier als ik je geven, zul je vrijwel direct verandering merken en zal er meer rust ontstaan.

Bedenk dat als het dier eerder al problemen heeft gehad, deze niet in één keer opgelost zullen worden. Het is echter wel de moeite waard om nu de eerste stap te zetten, want dit zal vrijwel meteen voor verandering zorgen. Door op tijd te beginnen zal het probleem aanzienlijk verbeteren.  

Heb je een pup, of een jonger dier dat nog helemaal niet bang is, dan is het belangrijk dat je op je eigen gedrag let zodat je het dier niet bang maakt. Ook daarmee kan ik je helpen zodat je zo min mogelijk of geen angst bij het dier creëert.

Bij vuurwerkangst is het aan te raden tijdig te starten. In de meeste gevallen zijn twee consulten nodig in aanloop naar Oud en Nieuw. Eentje ter voorbereiding en daarna in december nog eentje als er meestal al vuurwerk te horen is. 

Gedragsproblemen huisdieren

Zijn er (gedrags-) problemen met je dier maar je komt er niet helemaal uit met behulp van een veearts/dierenarts, en misschien ook niet met een gedragstherapeut?

Of vind je het inschakelen van een gedragstherapeut (nog) niet nodig maar je wilt wel graag weten wat er in je dier omgaat?

Medische veranderingen bij je huisdier, oorzaak niet te vinden

Zijn er geen medische oorzaken en zegt iedereen dat er niets aan de hand is maar je hebt een sterk onderbuikgevoel dat er wel degelijk iets aan de hand is?

Ik ben een stem voor jouw dier

Maar is het mogelijk om te communiceren met dieren? Ja, dat kan zeker! In feite is communicatie met alle dieren mogelijk, zelfs met overleden dieren. In de praktijk kiezen mensen er echter vaak voor om een dierentolk in te schakelen wanneer er problemen lijken te zijn in het gedrag van hun huisdier. Bijvoorbeeld wanneer het dier zich niet op zijn gemak voelt, rusteloos is, problemen heeft waar je niet uitkomt of last heeft van vuurwerkangst. En soms willen eigenaren hun dier simpelweg beter begrijpen

Door op energetisch niveau met een dier te communiceren (dit gebeurt via een foto op afstand) kan dat aanwijzingen opleveren over wat er aan de hand is of in welke richting er gezocht moet worden.

Het is een veelvoorkomende misvatting dat mijn werk alleen beperkt is tot huisdieren. Ik ben echter ook graag bereid om mensen te helpen die eigenaar zijn van paarden, koeien, ezels, varkens, schapen, kippen, eenden, ganzen, zwanen, enzovoort. Wonend in de Achterhoek zijn deze dieren volop vertegenwoordigd en je denkt er misschien niet zo gauw aan een dierentolk in te schakelen als er problemen met dergelijke dieren zijn, maar het kan enorm verhelderend zijn inzicht te krijgen in wat er speelt.

Samenwerken aan het begrijpen van jouw dier

In gesprek met dieren kunnen zaken naar voren komen die anders onopgemerkt blijven, bijvoorbeeld nare ervaringen uit het verleden, ongelukken of de scheiding van hun eigenaren. Soms kan het ook aan jou als eigenaar liggen, zonder dat je je hiervan bewust bent. Het is geruststellend om aanwijzingen te krijgen over waar je naar moet zoeken om zo het welzijn van je huisdier te verbeteren. Ik kan hierbij helpen.

Met de aanwijzingen die het dier mij geeft en jouw kennis over het dier, kunnen we puzzelstukjes op hun plek laten vallen en inzichten verkrijgen. Als dierentolk fungeer ik daarbij als schakel tussen jou en het dier. Onze samenwerking is als een driehoek, waarbij het belang van het dier altijd op de eerste plaats komt.

Praktisch

Communiceren met dieren: een proces van afstemming

Het communiceren met dieren is anders dan bij mensen. Het vereist afstemming op elkaars energie en vraagt om de nodige voorbereiding van mijn kant. Daarbij is het ook heel belangrijk dat een dier openstaat voor dit contact. Het kan voorkomen dat het dier hier (nog) niet klaar voor is. De communicatie zelf verloopt door middel van kleuren, woorden, geuren, beelden en gevoelens.

Het energetische contact met het dier vindt plaats op afstand met behulp van een foto. Het is belangrijk dat de foto recent is, omdat de gemoedstoestand van het dier in het verleden vaak anders was. Het dier moet alleen op de foto staan en de ogen moeten open zijn.

De foto stuur je mij per mail. Je hoeft dus niet bij mij in de buurt te wonen, dit consult kan gewoon op afstand. Na betaling plan ik vervolgens het consult met jouw dier in. De uitwerking van wat het dier mij aangeeft is afhankelijk van de situatie telefonisch, per mail of audiobericht. Wanneer je hierna toch nog vragen hebt aan je dier kan ik deze in een vervolgconsult aan je dier voorleggen, waarin het opnieuw de ruimte krijgt om te delen wat op dat moment nodig is.

Investering

MOMENTEEL is er wegens drukte een klantenstop voor dierentolkconsulten.

  • Dierentolk consult, 75
  • Vuurwerkangst / harde geluiden consult, 75 (gemiddeld 2 consulten nodig)
  • Spoedconsult, tarief in overleg vanaf 85

Vooraf per bank over te maken.

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Disclaimer

Ik ben geen gedragstherapeut, dierenarts of anderszins. Ik geef geen diagnoses. Het is bij gezondheidsproblemen sowieso altijd nodig een dierenarts/veearts te raadplegen.