Dierentolk huis-en weidedieren

Communiceren met een dier, kan dat? Jazeker, dat kan! In principe kan communicatie met alle dieren. Ook met overleden dieren. Maar de praktijk leert dat mensen een dierentolk inschakelen op het moment dat er problemen lijken te zijn in het gedrag van een dier. Zit jouw dier niet lekker in z’n vel of is het onrustig? Speelt er iets waar je niet uitkomt? Heeft jouw huisdier vuurwerkangst? Of wil je jouw dier ‘gewoon’ beter begrijpen?

Door op energetisch niveau met een dier te communiceren (dit gebeurt op afstand m.b.v. een foto) kunnen er aanwijzingen komen die aangeven wat er aan de hand is of in welke richting er gezocht dient te worden.

Vaak wordt gedacht dat dit alleen voor huisdieren is, maar ik werk ook graag voor mensen met paarden, koeien, ezels, varkens, schapen, kippen, eenden, ganzen, zwanen etc. 

Wonend in de Achterhoek zijn deze dieren volop vertegenwoordigd en je denkt er misschien niet zo gauw aan een dierentolk in te schakelen als er problemen met dergelijke dieren zijn, maar het kan enorm verhelderend zijn inzicht te krijgen in wat er speelt.

Jij kunt mij inschakelen bij onder andere:

 • Zijn er (gedrags-) problemen met je dier maar je komt er niet helemaal uit met behulp van een veearts/dierenarts, en misschien ook niet met een gedragstherapeut?
 • Of vind je het inschakelen van een gedragstherapeut (nog) niet nodig maar je wilt wel graag weten wat er in je dier omgaat?
 • Zijn er geen medische oorzaken en zegt iedereen dat er niets aan de hand is maar je hebt een sterk onderbuikgevoel dat er wel degelijk iets aan de hand is? 
 • Is er sprake van vuurwerkangst bij je dier? Raken jij en je dier al helemaal van slag als je in november de eerste vuurwerk knallen hoort? Bouwt de spanning omtrent vuurwerk zich al helemaal op? Je dier kruipt weg of begint enorm te kwijlen, te trillen etc.
  Heb je het helemaal gehad en zou je het liefst een vuurwerkverbod willen omdat je je dier(en) en jezelf die overlast wilt besparen? Al die negatieve spanning in huis alleen maar door dat vuurwerk!  Ik begeleid mens en dier hierin. De spanning komt meestal al na de eerste knal. Baasjes denken dan: potverdikkeme, begint dat nu al weer! En de eerste verandering in energie in huis is al merkbaar. En zo is er door het dier al een associatie gemaakt met de knallen. 
  Als je bereid bent de adviezen op te volgen, die zowel het dier als ik je geven, komt er vrijwel meteen een verandering en ontstaat er meer en meer rust. Heeft het dier al een behoorlijk verleden hiermee, hou er dan rekening mee dat dit niet in 1x verholpen is. Maar een eerste stap nu geeft al vrijwel meteen een verandering en door volgend jaar tijdig te starten, wordt het een heel stuk beter. Absoluut de moeite waard. Heb je een pup, of een jonger dier dat nog helemaal niet bang is, dan is het belangrijk dat je op je eigen gedrag let zodat je het dier niet bang maakt. Ook daarmee kan ik je helpen, zodat je zo min mogelijk of geen angst bij het dier creëert. 
 • Bij vuurwerkangst is het aan te raden al vanaf september te starten met het basistraject, omdat vuurwerkangst gedrag niet met 1x te verhelpen is. 


Samenwerking tussen mij, jouw dier en jou (of verzorger)

Door een gesprek met een dier kan bijvoorbeeld naar voren komen dat het misschien is iets uit het verleden, een nare ervaring, een ongeluk, of na een scheiding van de eigenaren. Of misschien is het iets wat je als baasje zelf doet of nalaat wat het dier niet prettig vindt, zonder dat je daar erg in hebt. Het geeft rust bij zowel het dier als jouzelf als je aanwijzingen krijgt in welke richting er gezocht dient te worden. En ik kan daar dus bij helpen.

Met de aanwijzingen die het dier mij doorgeeft en jouw kennis van het dier kunnen puzzelstukjes mooi op hun plek komen. Het gaat om het verkrijgen van inzichten. En daar ben ik een schakel in. Een dierentolk consult is dus een driehoekssamenwerking tussen mij, het dier en jou waarbij het belang van het dier op de allereerste plaats staat. 

Praktisch

Het communiceren met dieren gaat niet zoals bij mensen. Het is een proces van afstemmen op elkaars energie en vraagt van mijn kant de nodige voorbereiding. Daarbij moet een dier dit contact ook willen, dat is ook heel belangrijk. Het kan wel eens voorkomen dat ze daar (nog) niet aan toe zijn. De communicatie zelf verloopt door middel van bijvoorbeeld kleuren, woorden, geuren, beelden en gevoel van emoties.

Dit energetische contact vindt plaats met behulp van een foto van het dier, dus op afstand. De foto moet recent zijn (want het gaat om de gemoedstoestand van het dier en die is in het verleden vaak heel anders), het dier moet er alleen op staan en de ogen open hebben. 

De foto stuur je mij per mail. Je hoeft dus niet bij mij in de buurt te wonen, dit consult kan gewoon op afstand. Na betaling plan ik vervolgens het consult met jouw dier in. De uitwerking van wat het dier mij aangeeft is afhankelijk van de situatie telefonisch, per mail of audiobericht. Wanneer je hierna toch nog vragen hebt aan je dier kan ik deze in een vervolgconsult aan je dier voorleggen, waarin het opnieuw de ruimte krijgt om te delen wat op dat moment nodig is. 

Investering

 • dierentolk consult: €55
 • vuurwerkangst traject: basis van 3 consulten €150 euro (i.p.v. €165)
 • consulten na basistraject: €55 per keer
 • spoedconsult - tarief in overleg vanaf €75
AFSPRAAK MAKEN


Disclaimer: Ik ben geen gedragstherapeut, dierenarts of anderszins. Ik geef geen diagnoses. Het is bij gezondheidsproblemen sowieso altijd nodig een dierenarts/veearts te raadplegen.


Inneja is ook te volgen op Facebook en Instagram